Første før-NM konsert lover godt!

By on 10/03/2013

Først ut i ilden på vår første før-NM konsert var Gjesdal Brass Band under kyndig ledelse av årets dirigentstudenter ved UIS. Det å bli dirigent krever nok noen timer foran speilet, men det er først foran et korps at en ser om teknikken virker. Ettersom de færreste studenter har et korps hjemme på hybelen er det viktig å få til et samarbeid med korpsene i distriktet.

Dette var det første samarbeidet med Gjesdal Brass Band. Også for musikerne er det lærerikt å spille med forskjellige dirigenter. Alle har sin egen måte å instruere på, så uansett nivå så er det matnyttig.

 

L1030200

 

Etter en kort pause var det Stavanger musikkorps av 1919 som skulle i ilden med sitt NM-program. Sannsynligvis er dette de mest krevende stykkene korpset noensinne har spilt. Ikke uventet har det derfor gått med mye tid for å øve det inn.

Denne helgen har det vært seminar og grundig jobbing med de siste detaljene i stykkene. Og det er ingen tvil om at alt nedlagt arbeid har bært frukter. Med nesten 70 musikanter på scenen ble det en flott konsertopplevelse for de fremmøtte. Det var nok flere som så frem til et ekstranummer, men denne hadde vi ikke mer å by på.

 

L1030211

 

Andre og siste før-NM konsert blir på onsdag for alle som ønsker å høre disse stykkene en gang til, eller gikk glipp av denne konserten.

 

Foto: Kjell Halvorsen


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.