Velkommen Morten!

By on 08/06/2011

Stavanger musikkorps får fra høsten 2011 ny fast dirigent. Vi ønsker Morten Wensberg velkommen til oss, og gleder oss til å ta fatt på en ny korpssesong i samarbeid med han!

Morten Schjelderup Wensberg vokste opp i Moss, der han som barn spilte fiolin, trombone og eufonium. Senere studerte han musikk ved Norges Musikkhøgskole i Oslo og ved Duquesne University i Pittsburgh, USA. Han er også utdannet dirigent fra Norges Musikkhøgskole, der han studerte med Ole Kristian Ruud. Wensberg har deltatt i mesterklasser med Pierre Boulez, Jorma Panula, George Hurst og Leif Segerstam. I 2006 vant han spesialprisen for sin samtidsmusikk-tolkning under Jorma Panula 3rd International Conducting Competition. Før Morten tok opp dirigentpinnen på heltid var han en ettertraktet eufonist i Norge og i en periode også i et av USAs fremste messingensembler – River City Brass Band.
Som dirigent gjester Morten S Wensberg orkestre og korps i både Norge, Sverige og Finland, og han har blant andre dirigert Oslo Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Vaasa Symfoniorkester, alle de norske profesjonelle militærkorpsene og Det Norske Blåseensemble, de svenske og de finske marinemusikkorpsene. Wensberg har også gjort flere konsertserier og har spilt inn platen “Exhibition” med Norwegian Brass Expo, et ensemble som består av noen avNorges fremste messingblåsere.

Fra høsten 2010 underviser Morten i dirigering ved Institutt for Musikk og Dans ved Universitetet i Stavanger, og han jobber også for NMF, blant annet som nasjonal dirigentutvikler.

 


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.