Velkommen til julekonsert

By on 10/12/2012

Velkommen til julekonsert i St.Petri kirke lørdag 15. desember kl 16:00

Stavanger musikkorps av 1919 spiller julen inn.

Gjester: Stavanger Vocalenssemble og Concentus med solister

Inngang:

Voksne 150,-

Barn 75,-

Skolekorpsmedlemmer gratis

Litt om gjestene:

Kvinnekoret Concentus:

Startet som en sanggruppe i Sandnes 1978. Siden den gang har ambisjonsnivået økt, og koret regnes idag som et av landets fremste i sin klasse.
Selv om Concentus alltid har vært opptatt av samtidsmusikk, har koret også samarbeidet mye med populærartister som Anne Grete Preus, Ole Paus, Sigvart Dagsland, Vamp og Lars Lillo Stenberg. Sommeren 2011 deltok koret i sin første internasjonale konkurranse – Musica Sacra a Roma. Concentus var påmeldt i to ulike klasser, og vant gull i begge! Nå i desember gir Concentus ut sin fjerde CD – “Størst er kjærligheten” – med verk fra korets jule- og påskerepertoar.
Per Sigmund Rettedal har vært Concentus sin musikalske leder siden 1995. Han er utdannet ved Bergen Lærerhøyskole – musikklinja, og han har bak seg sangstudier ved Rogaland Musikkonservatorium. Siden 1974 har han vært knyttet til Lundehaugen vgs i Sandnes. Gjennom sin korvirksomhet har Per Sigmund vunnet anerkjennelse over hele landet, og kan vise til topplasseringer i landskonkurranser for kor. For sitt engasjement mottok han Sandnes Sparebanks honnørpris for 2002, og Sandnes kommunes kulturpris 2009

Stavanger Vocalensemble:

Er et kammerkor stiftet i februar 1993. Koret består av rundt 30 erfarne sangere, de fleste med musikkfaglig utdanning. Vi etterstreber et høyt nivå og arbeider seriøst med flere typer musikk; klassisk kormusikk fra alle tidsepoker, folketonebearbeidelser, madrigaler, kirkemusikk, populærmusikk, jazz og opera.

Ved hjelp av målrettet arbeid, med kvalitet og mangfold som stikkord, innehar Stavanger Vocalensemble i dag en sentral plass i musikklivet i Stavanger.

Margrethe Hjardeng er utdannet lærer og sangpedagog. Hun har lang erfaring i arbeid med flere typer kor. Hun har blant annet hatt barnekor i Stavanger kulturskole, dirigert damekoret “Koreme” og vært dirigent i Stavanger Studentsangforening.
Hun er opptatt av å finne fram til hva som ligger i musikken og hva den vil gi oss. Hun er opptatt av klangen i koret og hva den enkelte sangeren kan bidra med i formidlingen av musikken.Samspillet med sangerne er svært viktig, det er i dette fellesskapet vi skaper musikk! Det viktigste er å ha noe på hjertet som vi vil formidle gjennom musikken.


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.